Nordkredsmesterskaberne

Turen går til Trysil 8.-15. december 2019

Om turen
Selvfølgeligt så er dagene fyldt med træning for børnene, men der er også stor fokus på det sociale i pauser og om aftenen, dedikeret tid til lektielæsning og generelt prøver vi at hygge så meget som overhovedet muligt.
Nordkredsmesterskaberne (NKM) er skiforbundets årlige entry-level konkurrence. Denne tur er særligt egnet til børn, der gerne vil prøve at køre en rigtig konkurrence. Men på baner der ikke er så stejle og med mere lempelige regler så man ikke så let bliver diskvalificeret (1. fuldført gennemløb ud af 2 er nok, og små fejl især i de yngre rækker bliver typisk ignoreret).
De sidste 2 år, har vi haft 7-8 børn med + forældre fra Race Kids holdet, og alle har klaret det super flot og haft gode oplevelser (alle 7, der var med i 2017 var også med i 2018).

Overnatning
Vi håber at vi kan få endnu flere børn og forældre med i år, så vi virkeligt kan få en fed tur.
For at sikre de bedst mulige forudsætninger, har vi allerede booket lejligheder på Kremtoppen, som ligger helt henne ved liften og den lille gågade, med sportsbutik og restauranter.

Hvor meget skal man som voksen være med?
Det er lidt op til den enkelte hvor meget man vil være med. De voksne plejer at køre på ski sammen mens børnene har undervisning, men det er op til den enkelte hvor meget man ønsker dette. Det vigtigste er bare at man sørger for at aflevere børnene ved liften når træningen starter, hjælpe ved frokosten mm. Der er typisk også nogle opgaver på konkurrencedagene, som at være port-vagt og lignende som alle klubber skal stille ”frivillige” til.
Da lejlighederne ligger så tæt ved liften, kan man godt som voksen være med uden at stå på ski. Dette gør det f.eks. muligt at arbejde i nogle af dagene mens børnene træner.
Kan man tage med uden ens forældre?
Det vil også være muligt for børn at tage med uden ens egne forældre, enten sammen med en anden familie (aftales bare direkte med denne familie) eller for de lidt større børn helt alene.
Krav til niveau for at kunne deltage
Normalt siger vi at børnene skal kunne kunne køre på en blå piste, samt kunne tage tallerkenlift alene og stolelift sammen med en voksen. Alle børn der har været med på en af vores Isaberg ture, og forladt den lille børnebakke kan deltage.
Hvis der er nogle nybegyndere, der ønsker at være med kan vi muligvis arrangere noget, dette skal dog lige koordineres så der er træning til rådighed for disse.Praktisk info
Priser
Priserne afhænger af antal tilmeldte, men følgende er max priser:
- Voksne 3.000,- for ophold og liftkort (Voksne uden liftkort: 1700,- )
- Ungdom (7-17 år) 2.700,- for ophold, liftkort, træning og startgebyr til konkurrencerne
- Børn (0-6 år) 1700,- for ophold, liftkort træning og startgebyr til konkurrencerne

Transport
Vi kører i egne biler derop. De fleste tager færgen ved Helsingør og den lange køretur langs kysten til Oslo og derefter ind i landet mod Trysil.
Klubben har lavet standard takster for et sæde i en bil som p.t. er på 1.000,- for en retur, hvis man ikke selv kører derop. Det lykkes næsten altid at finde plads i en bil.

Udstyr
Det er en stor fordel at have eget skiudstyr med hjemmefra. Hvis I mangler noget så kontakt os lige, vi plejer at være gode til at finde gode tilbud, brugt udstyr mm. til en fornuftig pris.
Ang. hjelm, så kan det være et krav at disse er med ”faste” ører for at kunne deltage i konkurrencerne. Igen så kan vi skaffe dem til en fornuftig pris, eller evt. find en lånehjelm et sted.