Anmeldelser

Vallåsen

Vallåsen er det skisportssted i Sydsverige som ligger tættes på København. Vallåsen ligger ca. 60 km's kørsel fra Helsingborg, på nordsiden af Hallandsåsen.
vallasen

Fakta om Vallåsen
PisterAntalLifterAntal
green 2 Tallerken 2
blue 2 T-lift 1
red 1 Stole
black 0 Kabine 0
Total 4 Total 4

Flere fakta:

 • Liftkapacitet 4.800 personer/time + ny lift
 • Længste lift 800 m Ny lift ?
 • Største faldhøjde 135 m
 • Længste piste 800 m, Ny Bakke ?
 • Pister, 2,020 km
 • Højeste punkt 200 m over havet
 • Normal sæson: slutningen december til begyndelse marts
 • Langrendsspor 2,5 km
 • Lysløjpe 2,5 km

vallasen kort Kort over vej fra motorvejsfrakørsel ved Båstad til Vallåsen .
Hvis man i Hasslöv i stedet for at følge skiltningen til venstre mod Våxtorp, kører ligeud, spares 4 km.
(Print: Højreklik på kortet og gem billedet. Importér derefter i Word, PaintShopPro el. lign. Direkte udprint passer ikke med størrelsen.)


Vores mening om Vallåsen

af Jørgen Jørgensen

Vallåsen's store fordel er den korte afstand fra Helsingborg (København). Alle bakker er belyste, så man kan løbe om aften, og forsynet med snekanon anlæg. Det betyder, at Vallåsen kan tilbyde godt skiløb, selv om det kun er frostvejr. Sæsonen er normalt fra slutningen af december til begyndelsen af marts. De er meget flinke til at lave sne på Vallåsen, lige så snart der er en stabil periode med frost.
Med en transporttid fra København på ca. 2 timer, ligger Vallåsen i perfekt afstand til en dags- eller aftentur. Hvis man kører fra København kl 15:00, kan man være på Vallåsen kl 17:00, og løbe på ski til kl 21:00. Der findes flere selskaber som arrangerer busture fra københavn.
Vallåsen har et lidt specielt system med liftkort, hvor man kan købe 3 eller 6 timers liftkort (men ikke dagkort). Liftkortene gælder i faste tidsintervaller, der starter kl 9, 12, 15 og 17, dvs aftenkortet gælder i fire timer. Det betyder, at hvis man ikke kommer på disse tidspunkter, må man enten vente, eller få reduceret den tid man kan udnytte sit liftkort. Priserne på liftkort er ret høje, f.eks. koster et 6 timers kort, det samme som et dagskort på Isaberg.
Vallåsen byder ikke på de store udfordinger for den øvede skiløber, den røde piste har dog et stejlt parti til slut. Der findes en 4 stole lift på Vallåsen, der går helt til toppen og som giver adgang til 2 lange pister (tilsvarrende pistelængde på Isaberg kræver at man tager 2 lifter op - ændres med den nye stole lift på Isaberg). Vallåsen er gang med at bygge en kobelbar 3 stole lift, og en ny bakke. Dette ændrer meget på forholdene, og kan forhåbenlig være med til at fjerne fornemmelsen af, at man løber op og ned af én bakke på Vallåsen, og gøre at pisterne ikke bliver så ensformige i længden.
Priserne på liftkort, skileje og skiskole kan ses på Vallåsen's websted: Vallåsen
 

Isaberg

Isaberg er et af Sydsveriges største skisportsteder beliggende i Småland mellem Halmstad og Jönköping ca. 190 km's kørsel fra Helsingborg.

isaberg
Fakta om Isaberg
PisterAntalLifterAntal
green 2 Tallerken 2
blue 1 T-lift 5
red 4 Stole 1 ny
black 1 Kabine 0
Total 7 Total 8

 

Flere fakta:

 • Liftkapacitet 10.600 personer/time (en forøgelse på 3100 personer/timer)
 • Længste lift 550 m
 • Største faldhøjde 137 m
 • Længste piste 750 m
 • Pister, 3,200 km
 • Højeste punkt 309 m over havet
 • Normal sæson: slutningen december til slutningen marts
 • Langrendspor 2,5; 6 og 10 km
 • Lysløjpe 2,5 km og 3 km

Vores mening om Isaberg

af Jørgen Jørgensen

Isaberg tilbyder det bedste og mest varierede alpine skiløb i Sydsverige. Der er et passende udvalg af lifter og pister, og man føler at man kan bevæge sig rundt i terrænet, og ikke kun op og ned af en bakke. Selv om stedet kun ligger 190 km fra Helsingborg, findes der udfordringer selv for de bedste. Isaberg var i 2004 arrangør af de svenske mesterskaber i Slalom, og råder over Sydsveriges eneste FIS godkendte slalombakke, den sorte piste som er virkelig god, og udfordrende selv for de bedste. Med den nye stole lift som de er igang med at bygge på Isaberg kan man komme til toppen med kun én lift. Alle bakker er belyste, så man kan løbe om aften, og forsynet med snekanon anlæg.
Isaberg har tidligere været meget populært, og der har derfor ofte været lange liftkører, men dette problem er forhåbenligt løst med den nye 6 personers stolelift.
Med en transport tid fra København på 3-4 timer, ligger Isaberg lidt langt væk for en dagstur. Til gengæld er stedet perfekt til en weekend tur, og der findes overnatnings muligheder flere steder i nærheden, blandt andet findes der en hytteby i forbindelse med skianlægget, hvor man kan leje hytter.
Vi kan derfor varmt anbefale en weekend tur til Isaberg, inden turen går syd på for at pudse formen af og varme op.
Priser på liftkort, skileje, skiskole og hytteleje m.m. finder du på Isaberg's hjemmeside: Isaberg