DM Alpin 2023

 

Holte Ski DM-tur 2023

26. marts – 2. april 2023

 

Danmarks- og forbundsmesterskaberne (DM) er en af skiforbundets 3 årlige konkurrencer.

De rigtig dygtige som kører om de store Danmarksmesterskabstrofæer, deltager i et internationalt registreret FIS-løb (National FIS) som kræver licens. For de som har ambitioner om en dag at gøre det samme, eller blot ønsker at prøve kræfter med at køre konkurrence i porte, kan man deltage i Forbundsmesterskaberne, hvor der også er mulighed for at vinde ”DM” (FM) i aldersklasserne op til 16, og over 31 år.

Alle kan deltage i FM som afholdes i Slalom, Storslalom og Super G – for at deltage i Super G skal man fylde 14 år i år. Bemærk særlige krav til udstyr. Kontakt turleder for mere info om Super G.

 

I denne sæson gentager vi succesen men tur med fokus på familier og de som ønsker at konkurrere, men det er på ingen måde et krav at man deltager i konkurrence og konkurrencetræning – kun et tilbud.

Der er meget stor vægt på ”almindelig træning/instruktion”.

Dagene er selvfølgelig fyldt med træning for børnene, men der er også stor fokus på det sociale i pauser og om aftenen, kombineret med dedikeret tid til lektielæsning.

Image1


Indkvartering

Vi samarbejder i år om indkvarteringen med de andre skiklubber, så den særskilte hytte og hyttekompleks er først endelig på plads når alle tilmeldinger er tikket ind.

 

Vi ser meget gerne at tilmeldingerne er tilgået turleder senest d. 28. januar 2023 – og undskylder på forhånd den sene annoncering

 

Vi bor klubvis, men forsøger at samle klubberne for at styrke og opbygge kammeratskaber på tværs.

Der er som udgangspunkt mulighed for ”ski in/ski out” i hytter der ligger op ad blå piste, hvor det er

relativt simpelt at glide ned til Turistcenteret for de som ikke er så rutinerede på ski.

Da lejlighederne ligger så tæt ved pisterne, kan man godt som voksen være med uden at løbe på ski. Dette gør det f.eks. muligt at arbejde mens børnene træner.

 

Turleder sender hyttefordeling og kontaktinformationer i god tid inden afrejse, så man kan se hvem man skal bo sammen med og koordinere madlavning osv. 

Sengelinned, lagen, håndklæder, viskestykker etc. skal selv medbringes.

Slutrengøring er inkluderet i prisen, men hytten skal efterlades pæn og ryddelig uden skrald. Det er f.eks. god stil at lægge sengetøj og puder pænt sammen på hver enkelt seng m.v. Service skal være vasket op og sat på plads. Dog må der være en fyldt opvaskemaskine som er sat i gang.

 

Transport

Vi kører i egne biler derop. De fleste tager færgen ved Helsingør og den lange køretur langs kysten til Oslo og derefter ind i landet mod Trysil.

Hvis man ikke kører selv, er det næsten altid muligt at få plads i en anden bil. Klubben har tidligere haft en standardtakst for et sæde i en bil på 1.000,- for en retur, men med de nye energipriser holder det nok ikke længere. Grundet de store udsving i energipriserne, anbefaler vi at man aftaler en pris delvhvis man ikke selv kører derop.

Det lykkes næsten altid at finde plads i en bil.

 

Instruktion og aktiviteter

Skiskolen varetages i samarbejde med Trysilguidene, SkiSportDanmark og Skiklubbens instruktører. Der vil være dedikeret undervisning af klubbens medlemmer 3 timer hver dag, mandag til fredag. Dette samarbejde giver mulighed for at give niveaudelt undervisning (nybegynder, letøvende, øvende, erfarne og eksperter) og målrettet flere aldersgrupper. Hvor Trysilguidene står for SkiSkole for nybegyderne, letøvende og øvende der ikke ønsker at træne i porte.

For de helt små børn fra 3 til 4 år (inkl.) er der arrangeret helt særlig undervisning i 1.5 time hver dag, hvorefter de skal hentes af en forældre. De 3 og 4 årige vil være opdelt i skiskole-gruppe med 3 årige og i skiskole-gruppe med de 4-6 årige.  Det betyder at far og mor kan skiftes til at få enten 1,5 times eller 3 timers undervisning, uden at skulle holde øje med de helt små.

For at de små børn får den bedste start på skiskolen, vil vi meget gerne at forældrene hjælper med at transportere dem til/fra skiskolen.

Der vil altid være en repræsentant til stede fra klubben i børneområdet, og skulle der være et barn der savner far eller mor alt for meget, så ringer vi naturligvis efter jer (men det sker meget sjældent:-))

For børn der er øvede/erfarne/eksperter vil der udover undervisningen om formiddagen. være undervisning om eftermiddagen (2 timer).

Børnene bliver undervist af SkiSportDanmark trænere, som er en gruppe af dedikerede og dygtige træner fra flere danske skiklubber. Trænerne er specialiseret i at give børneundervisning og dygtiggøre børnene som skiløbere.  Mange af trænerne har dyrket ski som en sport og deltaget i danske og internationale konkurrencer.

 

Hvor meget skal man som voksen være med?

Det er lidt op til den enkelte hvor meget man vil være med. De voksne plejer at køre på ski sammen mens børnene har undervisning. Det vigtigste er bare at man sørger for at aflevere børnene ved liften når træningen starter, hjælpe ved frokosten mm.

 

Priser

Modsat tidligere hvor vi sætter en max-pris med mulighed for at få penge retur, er priserne faste.

 

Ved tilmelding før d. 10. februar 2023 – inklusive skiskole

Barn 3-4 år: 2.289,-

Barn 5-6 år: 3.099,-

 

Tilmelding efter d. 10. februar 2023 – inklusive skiskole

Barn 3-4 år: 3.089,-

Barn 5-6 år: 3.899,-

Ungdom og voksen: 3.899,-

Serviceplads (uden skiskole og liftkort: 2.076,-

 

Tillægspriser

Liftkort (alder på ankomsttidspunkt)

Barn 0-6 år: 0,-

Barn 7-17 år: 1.250,-

18-64 år 1.554,-

Senior +65 år: 1.250,-

 

Porttræning (Aftales individuelt med turleder)

Typisk pris for hele ugen: 1.800,-

 

Startgebyrer

Klubben betaler startgebyr til de børn og voksne der ønsker at prøve at køre i konkurrencer. Ved manglende fremmøde vil man blive efterfaktureret gebyret – dog undtagen hvis fraværet skyldes skade.

For løbere med en aktiv FIS licens eller løbere som indgår i et AKD setup, betaler klubben startgebyret i alle konkurrencerne.

 

Tilmelding

Til turleder – Nikolaj Blinkenberg Willadsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ved spørgsmål kan man ringe på tlf. 4242 8162 – helst mellem klokken 17:00 og 19:00

 

Til melding skal ske ved udfyldelse af følgende gerne i regneark med samme opdeling fra 1-9:

Ved manglende data, vil tilmeldingen blive returneret med besked om at udfylde alle data.

 

Betaling til klubbens konto: 9570 0012727178

 

Der skal skrives: ”DM 2023” efterfulgt af kontaktperson

 

  1. Kontaktperson for den pågældende tilmelding

  2. Fulde navn

  3. Fødselsdato

  4. Alder på ankomstdag

  5. Mobilnr.

  6. Liftkort (ja/nej)

  7. Højde i cm og skostørrelse i centimeter (ved skileje)

  8. Ski-niveau og ønske til træning

  9. Deltagelse i konkurrence – Slalom (SL, Storslalom (GS) og Super G (SG)

  10. Evt. ønske til hyttefordeling

 

Forsikring

Som deltager på en tur arrangeret af Holte Skiklub er man dækket af skiforbundets forsikring i samarbejde med Tryg: http://www.skiforbund.dk/forsikring-2/

Holteski lysløjpecam:
 
 video
 ip-cam

 

 facebook

logo district10

/Nordic Sport

Intersport Holte logo