Vasaloppet 2022

En vinter, som ikke helt udviklede sig, som vi forventede og havde ønsket, nærmer sig sin afslutning.

En vinter, hvor vi ikke kunne komme af sted til Vasaløbet. Men hvor vi til gengæld kunne glæde os over, at der for en gangs skyld kom så meget sne rundt omkring i landet, så skiene kunne luftes herhjemme!

Vasaløbet 2021 blev til Vasaåket for dem, der havde mulighed for det. Desværre var det på grund af rejseforbuddet ikke muligt at komme fra Danmark for at deltage. Dog lykkedes det for en del danskere bosiddende i Sverige at stille til start. Samtidig blev der flere steder i Danmark arrangeret lokale Vasaløbs-erstatninger på rulleski. Super gode initiativer!

300 danske pladser sikret i 2022

Hvis vi skal kigge lidt frem, så gav Vasa-arrangørerne tidligt mulighed for at overføre sin startplads fra 2021 til 2022. En mulighed mange har benyttet sig af. 

Og så kan vi glæde os over, at Danmarks Skiforbund også til den kommende vinter har fået tildelt 300 startnumre! Det er en lille smule mindre end tidligere år. Men årsagen er netop, at mange har valgt at overføre deres startnummer til næste års løb. Det er derfor forventningen, at der ikke vil være et lige så stort behov fra dansk side som tidligere.

Udskudt start på tilmeldingen til 2022!

På grund af diverse Covid-19 restriktioner er det på nuværende tidspunkt stadig meget uklart, om det overhovedet vil være muligt at arrangere en fælles tur med transport og logi i 2022. For eksempel er det endnu ikke muligt at kunne booke logi for grupper i Sverige! Så her må vores tålmodighed endnu en gang blive sat en lille smule på prøve. 

Indtil der kommer mere klarhed over mulighederne, så har vi valgt at udskyde åbningen af den danske tilmelding til Vasaløbet! I første omgang gælder udsættelsen til midten af august måned – altså umiddelbart efter sommerferien.

Lige så snart rejseforbuddet bliver ophævet, og der åbnes for bookning i Sverige, så vil der blive sendt opdaterede informationer ud. Uanset så sender vi en status ud senest i starten af maj måned!


Mange skihilsner,

Gert Olsen
Vasaløbskoordinator

Danmarks Skiforbund
Holteski lysløjpecam:
 
 video
 ip-cam

 

Intersport Holte logo
Intersport Holte logo